Buenos Aires, Sydamerikas ‘venligste’ hovedstad

buenos_airespalermo_viejo1buenos_airescasa_bolivar3buenos_aires_axel_hotel1

Buenos Aires er blevet populær blandt homoturister på grund af det pulserende gay liv, de lave priser og de venlige lokale. Walther Griesé fortæller, hvordan du får mest ud af Buenos Aires, hvad enten du har 24 timer, en weekend eller en uge i byen.

Artiklen blev oprindeligt bragt i FRANKLY Magazine.

Homoturisterne strømmer til Buenos Aires, lokket af de venlige lokale og de lave priser.

buenos_aires_axel_hotel2

‘Buenos Aires er bare venlig’

‘Buenos Aires er ikke gay-friendly’, siger Carlos Mélia, ‘byen er bare venlig’. Carlos Mélia åbnede sit rejsebureau Pride Travel for fem år siden. Han er netop blevet kåret til Mr Gay International og sælger oplevelser til ‘venlige mennesker’ uden hensyn til deres seksualitet. ‘Hvis Buenos Aires fik en homobydel som Chueca i Madrid eller Le Marais i Paris, ville det være et tilbageskridt’, fortsætter Carlos Mélia. ‘Hér har selv den berygtede bydel La Boca en homobar. På grund af kriminaliteten i La Boca, ville jeg aldrig gå der alene om aftenen, men jeg tager tit grupper af homoturister med derud, og de hygger sig fint med de lokale’.

buenos_airespool_party2

Argentina er mest gay-friendly i Sydamerika

Argentinas økonomi krakkede i januar 2002, og siden har prisniveauet i landet været på cirka en tredjedel af det vesteuropæiske. Samme år indførte delstaten Buenos Aires registreret partnerskab for homoer, hvilket cementerede Argentinas ry som Sydamerikas mest homovenlige land.

Det respekterede argentinske nyhedsmagasin Veintitrés anslår i sit februarnummer, at Buenos Aires i 2007 havde 400.000 homoturister, der lagde cirka 600 millioner amerikanske dollars i byen. I lederen i samme udgave spørger Veintitrés dog, om homoturisterne er velkomne på grund af ægte venlighed eller på grund af de mange rare dollars. Magasinet fortæller også historier om, hvordan byens borgmester, Mauricio Macri, der kom til magten for tre år siden, beskyldes for at chikanere og lukke homosteder.

buenos_airespark_life23

Argentina: Machoer med en blød side

Argentina er et kontrastfyldt land, hvor der på den ene side er en stærk katolsk tradition med familien og macho-idealerne som vigtige spillere i de flestes liv. På den anden side har argentinerne netop valgt landets første kvindelige præsident, Cristina Kirchner.

Argentinerne elsker at være sociale, hvilket blandt andet ses, når de samles om en ‘asado’ (en særlig grill, hvor de tilbereder deres fantastiske oksekød), eller de på de ‘mate’-krus de slæber med overalt, så de kan udføre det hyggelige ritual med at drikke den bitre ‘mate’-urtete.

Det bliver spændende at se, hvodan Argentina og Buenos Aires udvikler sig over de næste par år. I mellemtiden tipper Walther Griesé til et par venlige steder, hvor du får gode oplevelser med dine stærke danske kroner.

Få mere information om:

Rejsebureauet Pride Travel

Carlos Mélias rejseblog

Advertisements

Leave a comment

Filed under Buenos Aires, journalist, rejse, storby, travel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s