Hate crimes og homo-kærlighed

I filmen BRODERSKAB spiller Thure Lindhardt og David Dencik to nynazister, der forelsker sig

Alle nynazister er psykisk ustabile idioter og sociale tabere, mener Lars, da han bliver præsenteret for partiet Nationalsocialisterne. Alligevel bliver han tiltrukket af partiet, men måske mest af lederens højrehånd, Jimmy.
Nynazister tæver bøsser og elsker med hinanden i filmen BRODERSKAB.

Læs resten af anmeldelsen

Nynazistiske homoer
“Vores forening tager udgangspunkt i naturen, og de rammer, der er sat for os,” prædiker Tykke, en af lederne i det nynazistiske parti Nationalsocialisterne.
Partiets rammer rummer hverken plads til muslimer eller bøsser, som de håner og tæver. Alligevel tiltrækkes homoen Lars af foreningen, og da hans dominerende mor blander sig for meget i hans liv, rykker han ind i et sommerhus med Tykkes højrehånd, Jimmy.
De to fyre kaster lange blikke efter hinanden, og en drukken, natlig svømmetur ender i øm sex. Herefter indleder de et intenst, men problematisk, kærlighedsforhold.
Hvis de øvrige partimedlemmer finder ud af, at Lars og Jimmy er sammen, bryder helvedet løs.

En historie om forbudt kærlighed
“Det er en kærlighedshistorie. Først og fremmest om forbudt kærlighed,” fortæller Nicolo Donato, der debuterer som spillefilmsinstruktør med Broderskab.
Han så i 2006 den tyske dokumentarfilm Men, Heroes and Gay Nazis af Rosa Preunheim, som gav ham idéen til historien om den forbudte kærlighed i nazipartiet.
De homoerotiske undertoner skinner klart igennem, når nynazisterne sveder på dansegulvet og stage diver i bar overkrop. Eller når de fester på stranden, hvor fem mand ser, hvem der kan pisse længst, kun iført bar røv og militærstøvler.

Nye navne brænder igennem
Vidunderdrengen Thure Lindhardt (Lars) veksler virtuost fra sit glade blonde smil til at agitere intenst for en sag, som han dybest set ikke tror på, og Nicholas Bro (Tykke) leverer som altid varen.
Men det er de mere ukendte skuespillere, der for alvor brænder igennem.
David Dencik (Jimmy) får lov til at vise alle nuancerne som den frustrerede Jimmy med det mørke blik og de dybe følelser – for lillebroderen Patrick, partiet og Lars …
Mens Morten Holst (Patrick) synligt ætses op indefra af misbrugsproblemer og lavt selvværd.

Rå, ærlig og fængslende
Broderskab er en rå og ærlig film, der går tæt på både mekanismerne i et betændt fællesskab og prisen for kærlighed. Historien fængsler, skuespillerne spiller alle fantastisk, og du går ud af biografen med et hul i maven. Du ønsker at bekæmpe hate crimes, og glæder dig til den næste film fra Nicolo Donato.

Broderskab får premiere den 8. april 2010
Filmen fik fem stjerner ud af seks.

Anmeldelsen er skrevet for out-and-about.dk

Advertisements

Leave a comment

Filed under anmeldelse, film, journalist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s