”Muserne giver noget ekstra til det der, man kalder mode”

”Jeg blev overrasket og meget rørt over at få det treårige arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Jeg har ikke en masse ord i min mund, og havde aldrig, aldrig troet, at det der med tøj ville være fint nok,” fortæller modedesigneren Peter Jensen.

”Jeg blev overrasket og meget rørt over at få det treårige arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Jeg har ikke en masse ord i min mund, og havde aldrig, aldrig troet, at det der med tøj ville være fint nok,” fortæller modedesigneren Peter Jensen.

Den danske modedesigner Peter Jensen er fascineret af karismatiske kvinder.
Så fascineret, at alle hans kollektioner får deres personlighed fra et univers bygget op omkring en muse; en stærk, usædvanlig – og gerne lidt skæv – kvinde.
Designmuseum Danmark hylder nu Peter Jensen med en udstilling om hans muser.

”MUSERNE ER ALTID stærke kvinder, og mange af dem er lidt usædvanlige i forhold til, hvad man normalt betragter som modemuser,” fortæller modedesigneren Peter Jensen.
”De har deres fejl; og der er også nogle af dem,

det er gået lidt uheldigt for …”.

Muserne inspirerer og overrasker
Den danske designer Peter Jensen tog en master på den internationalt anerkendte designskole Central Saint Martins i London i 1999, og det var til sin afgangseksamen, at han første gang lod sig inspirere af en muse. Da han kort tid efter startede tøjmærke i eget navn, virkede det indlysende at fortsætte brugen af muser.
De særegne muser og deres historier har sikret ham en international kundekreds, et treårigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond i 2009, og en udstilling med fem af sine udvalgte muser. Udstillingen åbner på Designmuseum Danmark den 4. august og rejser siden videre til London og Tokyo.
”Muserne er holdepunktet for, hvad kollektionen handler om; de bliver et link mellem mig og de mennesker, jeg arbejder sammen med,” uddyber han.
”De gør det lettere at forklare, hvad historien handler om, og giver noget ekstra til det der, man kalder mode, og som er så flygtigt.”
Peter Jensens muser er ikke bare stærke, de overrasker også gerne …

Læs resten af interviewet med Peter Jensen.
Interviewet blev bragt i augustnummeret af Out & About.

Forsidefoto af Paul Bliss

Advertisements

Leave a comment

Filed under interview, journalist, København

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s