Bodil, Arnold, Oscar … og Bent

”Jeg er personligt tilstede, og jeg elsker film,” er Mette Schramms opskrift på succés. Hun er direktør for tre biografer, har 85 ansatte, og har personligt set alle de film, biograferne booker.

”Jeg er personligt tilstede, og jeg elsker film,” er Mette Schramms opskrift på succés. Hun er direktør for tre biografer, har 85 ansatte, og har personligt set alle de film, biograferne booker.

”Kæresten får altid en kniv i maven, eller også er hun rigtigt grim,” fortæller METTE SCHRAMM om LGBT-figurer på film.
Hun er medejer og direktør for premierebiografen Empire Bio og stifter prisen BENT for at hylde filmskabere, der skaber gode og relevante LGBT-karakterer. 

”JEG TÆNKTE: ’DET ER PRÆCIS DET’”, fortæller Mette Schramm, medejer og direktør for den københavnske premierebiograf Empire Bio.
”Jeg ved ikke, hvor mange tusinde kvinder og mænd jeg har set kysse hinanden på film, men det er dæl-duleme mange!”
Hun læner sig frem i sædet, og øjnene stråler engagerede: ”Når jeg en sjælden gang imellem ser en bøsse eller en lesbisk, spiller de næsten aldrig hovedrollen. Og hvis de endelig gør, så får kæresten altid en kniv i maven, eller også er hun rigtigt grim.”

“Sådan er homoer” tændte gnisten
Mette Schramm havde gennem nogle år puslet med idéen om at stifte en pris for at sætte fokus på LGBT-karakterer i dansk film. I efteråret 2010 læste hun om manuskriptforfatter Jenny Lund Madsen og journalist Søren Bygbjergs debatarrangement Sådan er homoer under Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival 2010 (nu MIX Copenhagen) om LGBT-karakterer i dansk film gennem tiderne.
Det tændte en gnist, og hun ”punkede alle, jeg kunne komme i tanke om” for at få en billet til det totalt udsolgte arrangement.
Efter debatten marcherede hun op til oplægsholderne og sagde: ”Vil I ikke være med til at stifte en pris for at sætte fokus på LGBT-karakterer?”
Derefter præsenterede hun idéen for MIX Copenhagen for, som hun understreger:
”Projektet skal være forankret i MIX Copenhagen. Det er jo ikke, fordi jeg gerne vil uddele en pris. Det er, fordi jeg gerne vil sætte fokus på en væsentlig sag.”

Læs resten af interviewet med Mette Schramm.
Interviewet blev bragt i oktobernummeret af Out & About.
Portrætfoto af Claudia Kent

Advertisements

Leave a comment

Filed under film, interview, journalist, LGBT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s