Benjamin Cantu er dokumentarist og romantiker

Den tyske filminstruktør Benjamin Cantu blander dokumentarfilm og romantisk skuespil med fint resultat i sin spillefilmsdebut Harvest.

Den tyske filminstruktør Benjamin Cantu blander dokumentarfilm og romantisk skuespil med fint resultat i sin spillefilmsdebut Harvest.

Den tyske filminstruktør Benjamin Cantu er uddannet dokumentarist og skaber opsigtsvækkende politiske film. Men i Harvest – sin spillefilmsdebut – springer han stolt ud som romantiker. 

Harvest har et ganske enkelt budskab: Stol på dine følelser, også selvom du frygter, at omgivelserne ikke vil acceptere dem,” fortæller den tyske filminstruktør Benjamin Cantu om sin debut som spillefilminstruktør.
Han smiler og tilføjer: ”Jeg er romantiker og ville gerne skabe en positiv film om kærlighed mellem mænd.”
Benjamin Cantu er uddannet indenfor dokumentarfilm, og i Harvest lader han – nøje udvalgte – stærke skuespillere indgå i en dokumentarisk virkelighed.

Den perfekte location
Benjamin Cantu fandt sin drømmelocation for flere år siden: En landbrugsskole i Tysklands tyndest befolkede område, kun 50 kilometer fra hovedstaden Berlin. Skolen står, som da den blev bygget i 70erne i det daværende Østtyskland, og både elever og lærere lever som bønder har gjort i århundreder. Selvom Berlin kun ligger 40 minutter væk med tog, besøger de sjældent storbyen. Det hårde fysiske arbejde udmatter dem, de tjener for få penge, og de afviser storbyens indbyggere som ”storsnudede”.
”Det er et svært sted at være ung LGBTer,” fortæller Benjamin Cantu.
”Der er meget få unge mennesker, og de fleste LGBTer flytter til Berlin.”
Hans producer ville gerne lave en homohistorie, og det rå, industrielle miljø på landbrugsskolen var en utraditionel – men inspirerende og billedskøn – location.

Levede sig ind i rollerne

Da Benjamin Cantu spurgte de cirka fyrre elever og lærere på skolen, om de ville medvirke i filmen – som sig selv – sagde langt de fleste ”ja”.
Han ledte længe efter de rigtige personer til hovedrollerne. Det var afgørende for ham at finde to unge fyre, der kunne leve sig ind i rollerne og faldt i et med miljøet. De to hovedrolleindehavere er ikke uddannede skuespillere, og endte med at tage del i landbrugselevernes liv i tre uger: De bibeholdt deres navne fra filmen, og arbejdede videre sammen med de andre elever – også når kameraerne slukkede.

Flere romantiske homofilm
”Der er mange alvorlige problemer i verden for øjeblikket, og min næste film tager udgangspunkt i en aktuel politiske konflikt,” fortæller Benjamin Cantu om sit næste filmprojekt.
Han smiler skælmsk og tilføjer: ”Jeg vil gerne lave forskellige slags film, og jeg har også en idé til en romantisk homofilm – med endnu flere følelser end Harvest.”

Mere om HARVEST
Den tyske film Harvest (originaltitel: Stadt, Land, Fluss) handler om den indelukkede Marko, der er ved at være færdig som landbrugselev, men mangler mål og mening med sit liv. Jakob – en ny elev på skolen – kaster lange, hede blikke efter ham, hvilket på samme tid tiltrækker og forvirrer Marko.
Harvest (tysk tale med engelske undertekster) har international dvd-premiere den 27. november.
Køb Harvest på Mensshop.dk.

Mere om BENJAMIN CANTU
32 år, født i Ungarn, opvokset i Tyskland
– Filminstruktør og journalist
– Brød igennem med dokumentarfilmen The Fear of Strangers
Hans første spillefilm, Harvest, vandt LGBT-magasinet Siegessäules læserpris til Berlin Film Festival 2011
– Arbejder på en spillefilm baseret på en virkelig historie med rod i en international konflikt

Interviewet med Benjamin Cantu blev bragt i decembernummeret af Out & About.

Advertisements

Leave a comment

Filed under film, interview, journalist, LGBT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s