WE WERE HERE, fællesskab gør stærk

"Vi har indre ressourcer at trække på, og ved at skabe fællesskab kan vi udrette smukke ting under forfærdelige omstændigheder," forklarer instruktøren David Weissman om sin film WE WERE HERE.

"Vi har indre ressourcer at trække på, og ved at skabe fællesskab kan vi udrette smukke ting under forfærdelige omstændigheder," forklarer instruktøren David Weissman om sin film WE WERE HERE.

De fem hovedpersoner i dokumentarfilmen We were Here kom til San Francisco i 60-erne, hvor byen var befolket af blomsterbørn og kendt for seksuelt frisind.
De fortæller deres personlige – inspirerende og livsbekræftende – historier om, hvordan LGBT-fællesskabet kæmpede mod frygt, homofobi og angreb på basale menneskerettigheder, da AIDS-epidemien startede i 80-erne.

Fra seksuelt frisind til frygt og homofobi
“Hvis du havde en busbillet skulle der stå San Francisco på den. Det var stedet at være,”fortæller Guy i den amerikanske domumentarfilm We were Here.
Sammen med sygeplejersken Eileen, aktivisten Paul, kunstneren Daniel og skribenten Ed kom han til San Francisco i 60-erne, hvor byen stadig var befolket af blomsterbørn og kendt for seksuelt frisind.
Støttet af smukke, sjove og chokerende fotos fortæller de fem deres personlige historier om, hvordan byen – og resten af verden – blev ramt af AIDS-epidemien i starten af 80-erne.

Fællesskab kan udrette smukke ting
We were Here bevidner, hvordan San Franciscos queer fællesskab kæmpede mod frygt, homofobi og angreb på deres basale menneskerettigheder for at pleje – og måske redde – deres døende venner.
“Personerne i denne film inspirerer. De minder os om, at vi har indre ressourcer at trække på, og ved at skabe et fællesskab kan vi udrette smukke ting under forfærdelige omstændigheder,” forklarer instruktøren David Weissman.

We were Here (Pecca Pictures, engelsk uden undertekster) havde international dvd-premiere den 5. december 2011.
Artiklen blev bragt i februarnummeret af Out & About.

Advertisements

Leave a comment

Filed under film, journalist, LGBT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s