BEGINNERS, spring ud i kærligheden

Olivers far, Hal, springer ud af skabet og begynder at leve det glade homo-liv som 75-årig i filmen BEGINNERS.

Olivers (Ewan McGregor) far, Hal (Christopher Plummer), springer ud af skabet og begynder at leve det glade homo-liv som 75-årig i filmen BEGINNERS.

Da Olivers mor dør, springer hans far ud af skabet som 75-årig. Oliver kommer tættere på sin far og lærer en masse om kærlighed og lyst til livet.
Filmskaberen Mike Mills fortæller sin personlige historie i dramakomedien Beginners, der sprudler af humor og skæve blik på livet.

Springer ud som 75-årig
“I’m gay and I want to explore that side of my life,” fortæller Hal sin forbløffede søn Oliver. Hal er 75, og hans kone – Olivers mor – er lige død af kræft.
Kort tid efter får Hal selv konstateret kræft, men det dæmper ikke hans ukuelige livslyst og mod på at udforske den spændende verden, som han netop har åbnet skabsdøren til.
Efter Hals død møder Oliver den søde franske skuespillerinde Anna; og med Hals fornyede livslyst i baghovedet forsøger Oliver for første gang i sit liv at give slip og åbne op for kærligheden …

“En film med et stort hjerte”
“Jeg får kun chancen for at fortælle denne historie én gang,” siger filmskaberen Mike Mills om Beginners, der er inspireret af hans egen far, der sprang ud som homo i en sen alder.
“Så jeg ville gerne have, at det blev en film med et stort hjerte; progressiv, innovativ og – som min far – med et inderligt ønske om at skabe kontakt mellem mennesker.”

Den amerikanske filmskaber Mike Mills fortæller en meget personlig og inspirerende historie om kærlighed og livslyst i BEGINNERS.

Den amerikanske filmskaber Mike Mills fortæller en meget personlig og inspirerende historie om kærlighed og livslyst i BEGINNERS.

Personlig historie får større perspektiv
Det lykkes Mike Mills at sætte sin og farens personlige historie i et større perspektiv med referencer til historie, politik og glansbilledagtige idealbilleder af familie, kys og skønhed.
Mike Mills arbejder også som illustrator og har produceret prisvindende musikvideoer. Det udnytter han til at understrege sine pointer med stregtegninger og lynhurtigt klippe mellem alvor, humor og ironi.
Han har sat sin danske cheffotograf Kasper Tuxen på en svær opgave, som denne udfylder lydefrit.

Hollywood-veteranen er fantastisk
Ewan Mcgregor (Oliver) – bedst kendt som den unge Obi-Wan Kenobi i Star Wars – underspiller suverænt på sin karakteristiske britiske måde, mens Mélanie Laurent (Anna) er sød, sårbar og sexet.
Men det er Hollywood-veteranen Christopher Plummer (Hal) – der brød igennem som familiefaren Von Trapp i den legendariske musical Sound of Music (1965) – som du husker, når filmen er slut. Han stråler af livsglæde og brillerer som den 75-årige, der begærligt sluger til sig af livet. Du fryder dig, når han opdager house-musik; og får en klump i halsen, når han ikke kan fortælle sin yngre kæreste, at han er blevet sendt hjem fra hospitalet for at dø.
I en charmerende birolle stjæler Jack Russell-terrieren Cosmo (Arthur) dit hjerte – og stort set alle de scener, han medvirker i.

Sprudler af humor og stof til eftertanke
Beginners handler om stærke emner som homofobi, diskrimination og kræft, men sprudler af humor og skuespillere, du kommer til at holde af som virkelige venner. Med (pop)kulturelle referencer og sin progressive fortælle stil lykkes det Mike Mills at give sin personlige historie universelt perspektiv.
Du forlader biografen med røde øjne og et eftertænksomt smil.

Beginners havde dansk dvd-premiere tirsdag den 21. feburar 2012.
Artiklen blev bragt i julinummeret af månedsmagasinet Out & About.

Advertisements

Leave a comment

Filed under anmeldelse, film, journalist, LGBT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s