Simon Witzansky fester med et formål

Simon Witzansky arbejder som freelancescenograf for nogle af landets mest anerkendte teatre og har en højtprofileret karriere som dj. Men han har også en tredje kasekt: Som eventkoordinator for sager, der "giver mening".

Simon Witzansky er eftertragtet som freelancescenograf for nogle af landets mest anerkendte teatre og har en højtprofileret karriere som dj. Men han har også en tredje kasket: Som eventkoordinator for sager, der “giver mening”.

Der er rift om scenograf og dj Simon Witzansky. Alligevel tager han sig til til at arbejde som frivillig for sager, der giver mening.
Til Copenhagen Pride 2012 står han bag karrierens største støttefest: AllRightsCPH.

“Jeg har egentlig altid haft det sådan, at hvis der var nogen fra en organisation – som jeg selvfølgelig kunne stå inde for eller se meningen med – der spurgte om min hjælp, så sagde jeg ‘ja'”, fortæller scenograf og dj Simon Witzansky.
Han viser rundt i natklubben KB3 i Kødbyen i København, hvor han er tilknyttet som ‘husscenograf’, en titel han med et smil opfinder på stedet.
Samme aften skal KB3 huse efterfesten for rapperne Jay Z og Kanye West efter deres koncert i Herning, og klubben skal pimpes – igen Simon Witzanskys ord, sagt med et smil – med friske blomster og et særligt vip-område.
Andre gange går jobbet ud som husscenograf ud på at skabe mere varige tiltag i den tidligere kølehal, hvor der er 7-8 meter til loftet og hårde elementer som beton og stål dominerer. Det kan være en ny bar, en fotoudstilling eller bordeaux velourgardiner for at bløde stemningen op, give varme og få gæsterne til at føle sig velkomne.
Simon Witzansky er uddannet scenograf fra Statens Teaterskole, og arbejder for som freelancescenograf for nogle af landets mest anerkendte teatre, samtidig har han en højtprofileret karriere som dj på blandt andet den hippe undergrundsklub TS Bar.
Men han har også en tredje kasket: Som frivillig eventkoordinater til fordel for sager, der “giver mening”.

Tæsket ihjel på gaden
“Det var meget voldsomt og ubehageligt,” fortæller Simon Witzansky.
“Jeg så en videooptagelse på nettet af en ung homoseksuel fyr blive tæsket ihjel på gaden i Uganda. Videoen var optaget med en mobiltelefon, og man så alt.”
Mavesyren steg op i munden på ham af skræk og medfølelse, og billederne satte sig fast i baghovedet på ham.

Læs resten af interviewet i julinummeret af Out & About.

Forsidefoto: Tom McKenzie

Advertisements

Leave a comment

Filed under interview, journalist, LGBT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s