Berlin: Kreuzberg er de kreatives legeplads

Henrik Tidefjärd lever af at guide besøgende i Berlin rundt til den populære storbys mere skæve, ukendte og interessante steder. En af hans favoritbydele er Kreuzberg, hvor unge kreative skaber bybilledet i harmoni med de mange tyrkiske indvandrere.

Henrik Tidefjärd lever af at guide besøgende i Berlin rundt til den populære storbys mere skæve, ukendte og interessante steder. En af hans favoritbydele er Kreuzberg, hvor unge kreative skaber bybilledet i harmoni med de mange tyrkiske indvandrere. Foto: Berlinagenten.com

Henrik Tidefjärd driver firmaet Berlinagenten, der specialiserer sig i at guide besøgende i Tysklands hovedstad rundt til de mere skæve og ukendte dele af den populære storby. En af hans favoritter er bydelen Kreuzberg, der summer af energi og kreativitet.

Skævt, ukendt og interessant i Berlin
“Jeg står til rådighed for mine klienter 24 timer i døgnet,” siger Henrik Tidefjärd, “bare lad være med at ringe til mig før kl. 11.00 om morgenen.”
Henrik Tidefjärd driver firmaet Berlinagenten; og specialiserer sig i at vise turister i Tysklands hovedstad de mere skæve, ukendte og – efter hans bedste overbevisning – interessante dele af den hippe storby.
“De fleste homoturister, der kommer til Berlin, ender på restauranten More og baren Heile Welt,” fortæller Henrik Tidefjärd.
“Fint nok, men Berlin byder bare på så meget mere …”.

Ungt, kreativt og fyldt med indvandrere
En af Henrik Tidefjärds favoritbydele er Kreuzberg, hvor unge kreative skaber bylivet i harmoni med de mange tyrkiske indvandrere.
Gå en tur ned ad bydelens hovedpulsåre, Oranienstrasse, hvor den cool café, tøj- og livsstilsbutik Voo Store er det perfekte pit stop – og stedet at ekvipere sig til en nat i byen.
Spis middag på nyåbnede Long March Canteen, “den bedste kineserrestaurant i Berlin”, eller scor en plads midt i heksekedelen på den traditionelle tyrkiske restaurant Hasir.
Henrik Tidefjärd anbefaler også et besøg på det kombinerede galleri, restaurant og kunstnerbolig Bethanien, hvor danske Husk Mit Navn har dekoreret en del af væggene med sin karakteristiske streg.

Flamboyant og mixet homoliv
Snup et par drinks på den kitschede Roses Bar, der er foret med lyserødt plys på vægge og gulve, dekoreret med blomster og madonnaer i plastic og altid god for en fest; eller forsøg at crowd surfe frem til baren i den tidligere møbelbutik Möbel-Olfe. Fortsæt på Berlins legendariske punk club SO36, blandt andet kendt for Gayhane (den sidste lørdag i måneden), hvor op mod 1.000 unge fyre af mellemøstlig oprindelse – og deres beundrere – giver den gas.

Kaffe i solen på Heinrichsplatz
Skal du endelig have fat i Henrik Tidefjärd før kl. 11.00 om formiddagen, er chancen nok størst i solen på en af de skramlede caféer på Kreuzbergs populære Heinrichplatz.

Læs mere om min tur til Berlin i januarnumeret af Out & About.

Eller find mere information om Henrik Tidefjärd – og de ture han tilbyder – på Berlinagenten.com.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Berlin, journalist, LGBT, rejse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s