Berlin: Mitte er rig og sexet

"Berlin er fattig, men sexet," sagde Berlins borgmester Klaus Wowereit  i 2004. I 2011 ændrede han udsagnet til: "Vi ønsker, at Berlin skal blive rigere, men stadig være sexet ...". Foto: VisitBerlin/Günter Steffen

“Berlin er fattig, men sexet,” sagde Berlins borgmester Klaus Wowereit i 2004. I 2011 ændrede han udsagnet til: “Vi ønsker, at Berlin skal blive rigere, men stadig være sexet …”. Foto: VisitBerlin/Günter Steffen

“Berlin er fattig, men sexet,” sagde Berlins åbent homoseksuelle borgmester Klaus Wowereit i et tv-interview i 2004. Udsagnet er siden blevet Berlins uofficielle slogan – og vigtigt for byens selvforståelse.
Det er svært at forstå, at Berlin skulle være fattig, men det springer i øjnene, at byen er sexet, når du går rundt i den trendy bydel Mitte.

Mærkevarernes Mitte
Bydelen Mitte udvikler sig hele tiden, og de lokale designere, der for år tilbage åbnede beskedne workshops i Mulackstrasse, har fået selskab af flagskibsbutikker fra for eksempel minimalismens franske mestre APC.
Fashionable – eller bare dyre – mærker som Acne, Boss og Freitag har indtaget de nærtliggende gader Münzstrasse og Neue Schönhauser Strasse; mens danske Wood Wood har åbnet butik i Rochstrasse, og hurtigt er blevet populær blandt de berlinere, der er seriøse om deres street cred.
Gaderne i Mitte forvandler sig et et stort mode-showroom under Berlin Fashion Week, mens shoppere, der er trætte af de kendte mærkevarebutikker, valfarter til markederne Trendmafia Christmas Shopping, der trods navnet holder månedlige events, og Holy.Shit.Shopping – begge markeder har specialiseret sig i boder med upcoming designere.

Torstrasse er modebranchens “nye sort”
Berlinerne klager over, at de populære forretningsgader i Mitte er ved at blive overtaget af internationale mainstream modegiganter.
Til gengæld stråler ejeren af modebutikken Happy Shop på Torstrasse, en trafikeret boulevard i udkanten af bydelen, af tilfredshed. Han var en af de første til at åbne butik på boulevarden, og nu er det intime butikhotel Mani åbnet i den ene ende af Torstrasse, mens den eksklusive klub og hotel Soho House er rykket ind en Bauhaus-bygning, der tidligere har huset de østtyske myndigheder, i den anden ende. Soho House er kendt fra London og New York og fungerer som en avanceret netværksforening for Berlins kreative elite og deres internationale legekammerater.
Hotellerne, med deres populære barer og restauranter, sikrer en stadig trafik af pengestærke kunder, og Happy Shop får hele tiden selskab af nye, trendsættende butikker på Torstrasse.

Berlin er stadig sexet …
Meget passende udtalte borgmester Klaus Wowereit efter de succesfulde koalitionsforhandlinger i forbindelse med statsvalget i 2011: “Vi ønsker, at Berlin skal blive rigere, men stadig være sexet.”

Mere om Berlin
Læs mere om min tur til Berlin i januarnummeret af Out & About.

Eller lad dig inspirere til en Berlintur på VisitBerlin.com.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Berlin, journalist, LGBT, rejse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s